Furija suvereno do finala
Juan Navarro je imao razloga za slavlje

Eurobasket 2009

Furija suvereno do finala

Španija je bez problema bila bolja od Grčke i plasirala se u finale Eurobasketa. Španije je slavila rezultatom 82:64.

Početak prvenstva su Španci odigrali ispod svog nivoa, ali kako je prvenstvo odmicalo oni su hvatali formu i bili sve bolji. Pobjeda nad Grčkom čini se došla je s pola snage, a razlika od 18 poena koševa čak je mogla biti i izraženija.

Španci su ponovo odigrali svoju igru, jak presing na napad Grčke i izuzetno precizan šut izvana bili su dovoljni za pobjedu Crvene Furije nad oslabljenom Grčkom.

Najbolji igrač Španije bio je Pau Gasol sa 18 poena i 8 skokova, dok je Rudy Fernandez ubacio 14 poena. Mumbru i Llull su ubacili po 9, a Navarro i Cabezas po 8 poena.

Kod Grčke su najbolji bili Ioanis Bourosis sa 11 i Nicos Calathes sa 10 poena. Ostali su pružili jako malo, Spanoulis je ubacio skromnih 7 poena za razliku od prethodnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.