Furiozna završnica Zmajeva i uvjerljiv trijumf protiv Lihtenštajna!

Pukla petarda na Bilinom polju

Furiozna završnica Zmajeva i uvjerljiv trijumf protiv Lihtenštajna!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju pobijedila Lihtenštajn sa 5:0 u susretu 5. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su u ovom susretu imali ulogu velikog favorita te imperativ pobjede.

Tako su se i postavili na samom startu meča pa su već u 11. minuti stigli do prednost. Edin Džeko je lijepo proigrao Amera Gojaka koji pogađa za 1:0.

Nakon toga naš državni tim je nastavio sa ofanzivnom igrom pa je stvorio još nekoliko dobrih prilika. Prije svega u šansama se nalazio Edin Džeko koji je dva puta šutirao preko gola i jednom pogodio prečku.

Otprilike od 30. minute naša reprezentacija je popustila nogu s gasa pa do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih prilika.

Kako smo završili prvo poluvrijeme, tako smo počeli i drugo. Bezidejna igra Zmajeva u jednom trenutku naišla je na zvižduke sa tribina Bilinog polja. Navijači nisu mogli biti zadovoljni predstavom svojih ljubimaca u tim trenucima, a utisak je popravljen u posljednjih 10-ak minuta.

Prvo je Haris Duljević više sretno nego spretno pogodio u 80. minuti, da bi samo pet minuta kasnije Džeko konačno uspio da nađe put lopti do mreže za 3:0.

Do kraja meča u strijelce se upisao i Višća i to u 88. minuti, a tačku na i stavlja Gojak svojim drugim pogotkom u 90. minuti utakmice.

Naš državni tim nakon ovog meča ima sedam bodova, dok je Lihtenštajn ostao bez bodova. U narednom kolu mi gostujemo kod Armenije dok Lihtenštajn gostuje kod Grčke.

Kvalifikacije za Ep:

Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 5:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Šehić, Todorović, Kolašinac, Višća, Pjanić, Džeko, Gojak, Šunjić, Zukanović, Krunić, Milošević.

Lihtenštajn: B. Buchel, Goppel, Jaufmann, Malin, Wieser, Salanović, M. Buchel, Meier, Gubser, Hasler, Rechsteiner.

Top Komentari

MirzaBarucic
Jbg, Finci dobili Grke, bježe nam 5 bodova. Protiv Armenija MORA pobjeda i nada da će Finska izgubiti od Italije, a onda na Bilinom slomiti Fince.
0 28
kaskada24
Dobro je ovo, ali na kraju će nas ipak Finska doći glave...
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi