Furioznih 10 minuta Chelseaja za pobjedu nad Baselom

Plavci u finalu Evropa lige

Furioznih 10 minuta Chelseaja za pobjedu nad Baselom

Ekipa Chelseaja savladala je večeras na svom Stamford Bridgeu švicarski Basel rezultatom 3:1 te se sa ukupnih 5:2 plasirala u finale Evropa lige.

Londonska ekipa je nešto bolje otvorila utakmicu, ali nije ozbiljnije zaprijetila Baselu sve do 18. minute kada je Torres sa nekih 16 metara šutirao, a golman gostiju loptu uspio skrenuti u korner.

 

Basel je sjajnu priliku imao desetak minuta kasnije. Stocker je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otišla pored gola.

 

U 31. minuti Chelsea je ponovo zaprijetio. Hazard je utrčao u šesnaesterac, loptu je vratio za Mosesa. Ovaj je uposlio Ramiresa koji nije šutirao dovoljno dobro da bi savladao dobro postavljenog Sommera.

 

U samom finišu prvog poluvremena uslijedio je pravi šok za domaće navijače. Salah je bio strijelac nakon sjajnog proigravanja Stockera. Nedugo zatim, glavni sudac je označio kraj prvih 45 minuta.

 

U nastavku duela, očekivao se odgovor Plavaca koji je ubrzo i stigao. Nakon samo pet minuta drugog poluvremena, Torres je pogodio za poravnanje, a dvije minute kasnije, Moses je doveo svoju ekipu u vodstvo od 2:1.

 

Furiozan preokret zaključio je David Luiz svojim pogotkom u 59. minuti. Brazilac je udarcem sa nekih 25 metara pogodio mrežu Sommera za 3:1. U tim trenucima je postalo jasno da je Chelsea putnik u finale Evropa lige.

 

Sjajnu priliku da smanji prednost domaćina imao je Frei u 63. minuti susreta, ali je njegov udarac završio na gredi. Torres je do kraja u par navrata zaprijetio Sommeru, ali nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Chelsea je nakon pobjede u Švicarskoj, slavio i na svom Stamford Bridgeu te je uspio da se plasira u finale koje će se igrati u Amsterdamu.









Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.