Gabigol ima samo jednu želju - Liverpool
Foto: EPA

Brazilac iskren

Gabigol ima samo jednu želju - Liverpool

M. Šljivak

Gabriel Barbosa iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu.

Popularni Gabigol je postigao 43 gola u 56 utakmica za Flamengo sa kojim je osvojio prvenstvo Brazila i Copa Libertadores, te je pokazao da ipak nije promašaj kao što su ga mnogi proglasili nakon što je pružao izuzetno slabe utakmice u dresu Intera.

Očekuje se da će 23-godišnji napadač u januaru sreću ponovo potražiti u Evropi. Inter ga želi prodati, a Gabigol ima jedan cilj - želi obući dres Liverpoola.

"Obožavam Firmina. Moćan je napadač i inspiracija je koju sam tražio. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo igrati s njim. Možda ćemo u budućnosti igrati skupa za Brazil, ali i Liverpool je tim za kojeg svi žele igrati", jasan je Gabigol.

Hvalio je i Premiership.

"Sviđa mi se Premier liga. Potrebna je tehnika, snaga, brzina, a san svakog igrač je da nastupi tamo. Osvojiti Premier ligu mora da je nevjerovatan osjećaj", dodao je.

Inter je 2016. godine potpisao Barbosu za više od 30 miliona eura. Međutim, on je u deset nastupa postigao samo jedan gol, a zatim su uslijedile posudbe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Benfici se također nije snašao, pa mu je povratak u Brazil bio najbolja odluka koju je napravio. Prvo je u dresu Santosa postigao 27 golova u 53 meča, a ove sezone je potpuno poludio u dresu Flamenga.

Izgleda da je došlo vrijeme za povratak u Evropu, a tim sa Meazze za njegove usluge traži 25 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...ti bi u Liverpoolu jedino mogao nositi vodu igracima.
0 6
leader_of_wolves
navijam za LFC i mislim da bi nam dobro dosao igrac kalibra kakav je on, uvijek ima jedan igrac koji treba biti zlatna izmjena, mogao bi biti uz origi-a zlatna izmjena
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi