Novinar iz Šri Lanke je privukao pažnju glasanjem za Zlatnu loptu, a šta tek reći za nagradu Yashin

Čudan kriterij

Novinar iz Šri Lanke je privukao pažnju glasanjem za Zlatnu loptu, a šta tek reći za nagradu Yashin

A. Čaušević

Hafiz Marikar, novinar Daily Newsa iz Šri Lanke, u najmanju ruku ima čudan kriterij za odbari najboljih pojedinaca u 2019. godini pri izboru France Footballa. 

Marikar je na sebe privukao pažnju glasanjem za najboljeg igrača odnosno dobitnika Zlatne lopte, a odbair trojice golmana je bio još čudniji.

Za njega najbolji je bio fudbaler Liverpoola Trent Alexander-Arnold. Na drugo mjesto Marikar je stavio Pierra-Emericka Aubameyanga, a zatim po njegovom izboru slijede Antoine Griezmann, Robert Lewandowski i Marc Andre Ter Stegen.

Prema Marakiru nagradu Yashin koja se po prvi put dodjeljuje ove godine trebao je dobiti golman Chelseaja, Kepa Arrizabalaga. Na drugo mjesto je stavio Tottenhamovog Hugo Lloris, a Juventusov Wojciech Szczesny je bio treći.

Izbor koji je definitivno diskutabilan, a ko ne i komičan jer među trojicom nema Alissona koji je donio Liverpoolu Ligu prvaka te Marca Andre Ter Stegena te Edersona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Paradoksalno u glasanju je i to što je Ter Stegena stavio u uži izbor za najboljeg igrača, dok ga nije bilo među trojicom odabranih golmana.

Njegov izbor igrača za dobitnika nagrade Kopa još nije objavljen, a neće biti iznenađenja ukoliko se i tu odlučio za nelogične poteze.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
I sta je tu cudno,cijeli svijet za Messija pa mora i on,covjek glasa za one za koje misli po njegovom misljenju da su najbolji i kraj
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti