Gabigol konačno u klubu koji ga želi

Santos želi zadržati Gabriela Barbosu i nakon isteka posudbe

Gabigol konačno u klubu koji ga želi

Gabriel Barbosa, popularni Gabigol, je 2016. godine stigao iz brazilskog Santosa u Inter kao veliko pojačanje.

Inter je tada za "brazilsku senzaciju" platio gotovo 30 miliona eura, ali se Gabigol nije naigrao u dresu milanskog velikana.

Nikako nije dobijao priliku da pokaže zašto je stigao na San Siro, pa je ubrzo proslijeđen na posudbu u Benficu. Portugalski klub nije bi pretjerano zainteresovan zadržati ga i nakon posudbe, a on se u januaru ove godine vratio u Inter.

Odmah je međutim otišao na novu posudbu, ovaj put u matični Santos i tamo ponovo bljesnuo.

Nakon što je skoro dvije godine bio zakovan za klubu u Interu i Benfici, Gabigol je u Santosu ponovo proradio i počeo postizati golove, a brazilski klub sada navodno želi uraditi sve kako bi zadržao ovog 22-godišnjaka i nakon isteka dogovorene posudbe.

Gabigol igra sjajno za Santos, u posljednje četiri utakmice je postigao pet golova uključujući i hat-trick protiv Vasco da Game, ali bi se 1. januara 2019. godine trebao vratiti u Inter. Trener Santosa Cuca se ipak nada da se to neće desiti.

"Znamo da je on ovdje samo na posudbi koja ističe na kraju godine. Ali mi ga želimo zadržati duže tako da ćemo uraditi sve da pokušamo produžiti njegovu posudbu. Ipak, svjesni smo svih poteškoća jer je on igrač Intera", istakao je Cuca.

Inače, Gabriel Barbosa je pod ugovorom sa Interom do ljeta 2021. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi