Stavljena tačka na slučaj "Modrić": Odbačene optužbe protiv Intera

FIFA donijela odluku

Stavljena tačka na slučaj "Modrić": Odbačene optužbe protiv Intera

Jedna od većih transfer saga ovog ljeta je bio i potencijalni odlazak Luke Modrića u Inter. Ipak, ovaj transfer nije realizovan, pa je hrvatski veznjak ostao član Real Madrida.

Inter je, navodno, dao sve od sebe da privuče Modrića na San Siro. Kapitenu Vatrenih su nuđeni sjajni uslovi, ali Real nije želio ostati bez 32-godšnjeg veznjaka.

Kraljevi su bili izuzetno ljuti zbog navodnog nelegalnog kontakta Intera sa njihovim fudbalerom, pa su zbog toga Nerazzurre prijavili FIFA-i.

Ipak, prema pisanju Gazetta dello Sport, FIFA je saslušala argumente oba kluba, ali i iskaz Luke Modrića, te je odlučila odbaciti optužbe protiv Intera. Također, odlučeno je da FIFA neće poduzimati nikakve dodatne korake po pitanju slučaja "Modrić".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, iz Real Madrid su tvrdili da je Inter prekršio odredbe iz člana 18 FIFA-ine Regulative statusa i transfera igrača.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti