Završena trakavica oko Modrića: FIFA donijela odluku, džaba je Perez bio ogorčen

Inter nije radio nezakonito

Završena trakavica oko Modrića: FIFA donijela odluku, džaba je Perez bio ogorčen

Evropski prvak Real Madrid tvrdio je kako je talijanski Inter navodio Luku Modrića da raskine važeći ugovor, zbog čega je podnijela tužbu FIFA, a iz krovne svjetske kuće fudbala danas je stigao konačni odgovor.

U Realu su ogo0rčeni, FIFA je odbacila je tužbu Real Madrida smatrajući da milanski klub nije nezakonito pokušao dovesti Luku Modrića, rekao je glasnogovornik Intera.

- U ponedjeljak smo primili službeno pismo iz FIFA-e u kojem su nas izvijestili kako nema temelja za otvaranje istrage - rekao je glasnogovornik za zagrebačke Sportske novosti.

Europski prvak Real Madrid tvrdio je da je Inter povrijedio pravilnik FIFA-e jer je navodno navodio 32-godišnjeg Modrića da raskine važeći ugovor u Madridu koji istječe 2020. godine. Prema pravilniku klub koji želi dovesti igrača mora prvo o tome obavijestiti njegov klub, u ovom slučaju Real Madrid, a tek ukoliko igraču ugovor istječe za šest mjeseci može s njime samostalno i direktno pregovarati.

Inter je 14.avgusta primio pismo od FIFA-e u kojem ga je ona obavijestila o tužbi Real Madrida i preliminarnoj istrazi. Klub iz Milana je 16. avgusta pismeno odgovorio da nije direktno kontaktirao hrvatskog kapitena te da nema temelja za tužbu.

- FIFA nas je sada obavijestila da nije našla dokaz za otvaranje formalne istrage. Slučaj je odbačen - rekao je glasnogovornik Intera.

Inter nije bio poslao ponudu Real Madridu nego je čekao da Modrić razgovora s Florentinom Perezom, predsjednikom Real Madrida. Perez je javno rekao da ga je spreman pustiti jedino ako neko uplati 750 miliona eura koliko iznosi odšteta u slučaju da ode prije isteka ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

- Htjeli su ga dovesti, a da ne plate. To nikada u životu nisam vidio - rekao je Perez novinarima u četvrtak u Monacu gdje je Modrić proglašen najboljim nogometašem u Europi.

Nakon svega u Interu razmišljaju da upute kontratužbu prema Real Madridu zbog povrede ugleda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi