Gabigol na putu prema Premiershipu, stvara se moćan napadački duo
Foto - EPA

Leicester počeo pregovore

Gabigol na putu prema Premiershipu, stvara se moćan napadački duo

M. Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, mogao bi karijeru nastaviti u Premiershipu.

Prema navodima engleskih medija, ekipa Leicestera je kontaktirala Flamengo kako bi pokušala dogovoriti dolazak Gabigola u svoje redove.

Brazilski napadač bi tako karijeru mogao nastaviti na King Power stadionu. Bio bi to njegov povratak u Evropu, gdje nije imao previše uspjeha noseći dres Intera i Benfice.

Stigao je Barbosa kao 'novi Ronaldo' 2016. godine u Inter. Plaćen je 30 miliona eura, ali se nije najbolje snašao i zabio je samo jedan gol u 10 utakmica.

Potom je otišao na posudbu u Benficu. Tamo je nastupio samo četiri puta, pa je odlučio da se vrati u Brazil i da krene ispočetka.

To mu se na kraju i isplatilo. Ponovo je zablistao u dresu Santosa, potom ga je Inter posudio Flamengu koji i otkupljuje njegov ugovor početkom ove godine za 18.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada bi 24-godišnjak mogao ponovo iskušati sreću i to u Engleskoj. Leicester je ozbiljno zainteresovan, a vidjet ćemo hoće li biti išta od njegovog dolaska u Premiership.

On i Jamie Vardy u napadu - djeluje jako moćno.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
transvestit
0 1
zvjezdan10
Nije za bolje od Brazilske lige. Dokazao u Interu i u Benfici.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije