Gabigol objasnio zašto je izabrao Inter, a ne Juve

Odbio ponudu Juventusa

Gabigol objasnio zašto je izabrao Inter, a ne Juve

Endin Čaušević

Jedan od najtaletovanijih brazilskih igrača Gabriel Barbosa odlučio je svoju karijeru nastaviti u dresu Intera.

Ovaj 20-godišnji fudbaler ovog ljeta stigao je iz Santosa u Inter iako je imao mnogobrojne ponude iz cijele Evrope. Iako se činilo da će svoju karijeru nastaviti u Juventusu na kraju se Gabigol odlučio za Inter, te je objasnio zašto.

"Predstavili su mi projekat klub koji mi se svidio. Ovog ljeta su doveli dosta pojačanja i ovo je jak klub. Zbog toga sam se odlučio da dođem u ovaj klub. Ima dosta sjajnih igrača poput Candreve, Icardija i Edera. Vjerujte mi da sam sretan zbog svog izbora i došao sam da osvajam titule. Zbog toga sam izabrao Inter, a ne Juventus", rekao je Gabigol, te dodao:

"Odlučio sam napustiti Santos ovog ljeta jer sam osjetio da je vrijeme da pokušam nešto novo. Evropski fudbal je najbolji i znam da ću uspjeti. Uživam na svakom treningu i pokušavam što više na naučim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gabigol bi danas trenao upisati svoj debitantski nastup za Inter koji gostuje u Bologni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti