Gabigol se u Evropu vraća na velika vrata?

Iz Intera u West Ham

Gabigol se u Evropu vraća na velika vrata?

Endin Čaušević

Gabriel Barbosa je prije nekoliko sezona stigao kao veliko pojačanje u Inter, no na Meazzi se nije pokazao u pravom izdanju.

Inter je na ljeto 2016. godine izdvojio čak 30 miliona eura za popularnog Gabigola koji je stigao iz Santosa. Na Meazzi se od ovog igrača očekivalo mnogo toga, no u prvoj sezoni odigrao je svega devet mečeva i dao samo jedan gol.

Proteklu sezonu bio je na posudbi u Benfici što je za ovog 22-godišnjeg Brazilca bila prava noćna mora jer je nastupio u samo jednoj utakmici. Ipak, početkom ove godine Inter ga je poslao u Santos na posudbu gdje se Gabigol preporodio.

Brazilac je odigrao 35 utakmica u dresu Santosa i dao 18 golova čime se vratio u pravu formu. No, u januaru se ponovo vraća u Inter, ali prema svemu sudeći tu se neće dugo zadržati. Italijanski mediji prenose da je interes za Gabigola pokazao West Ham koji ga želi na posudbu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski klub je već kontaktirao Inter i pregovori su u toku, a i Gabigol vjeruje da bi u West Hamu konačno mogao dokazati da je rođen za veliku scenu. West Ham će imati opciju da otkupi ugovor ukoliko se Brazilac pokaže.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi