Gabigol već ima klub: "Dogovor je pao prije tri mjeseca"

Završena priča?

Gabigol već ima klub: "Dogovor je pao prije tri mjeseca"

Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, ostat će u Flamengu i naredne sezone.

Brazilski fudbaler je u Flamengo došao na posudbu i sa 31 golom u 38 utakmica je obilježio sjajnu sezonu kluba iz Rio de Janeira. Njegovi nastupi naravno nisu prošli neopaženo i među navijačima je postojala bojazan da bi ga Inter, s kojim je ugovorom vezan, mogao vratiti u svoje redove.

Ipak, u brazilskom klubu mogu odahnuti s obzirom da će Gabigol nositi crveno-crni dres i naredne sezone. Barem ako je vjerovati onome što tvrdi predsjednik Rodolfo Landim.

"Već sam nekoliko puta rekao da smo već duže vrijeme u kontaktu s Interom oko Gabigola. Prije otprilike tri mjeseca smo postigli dogovor i praktički završili priču oko toga", ispričao je Rodolfo Landim za Fox Sports, dodavši:

"Jedino još nismo pričali s igračem i njegovim menadžerom, jer smo se dogovorili da o svemu razgovaramo kada se za nas sezona završi. Tako su oni insistirali i ne vidimo nikakav problem u tome. Vjerujem da ćemo se dogovoriti."

Nagađa se da bi Flamengo mogao dobiti Gabigola za svotu od 22 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi