Gabigol našao klub? "Imamo dogovor s Interom"
EPA

Ima sjajnu sezonu iza sebe

Gabigol našao klub? "Imamo dogovor s Interom"

Gabrielu Barbosi, fudbaleru poznatijem kao Gabigol, ni sjajna sezona u Flamengu nije popravila status u Interu.

Brazilski fudbaler je sa 31 golom u 38 utakmica obilježio sjajnu sezonu Flamenga, a ni impresivna statistika nije bila dovoljna Nerazurrimma da pruže Gabigolu novu priliku na "Giuseppe Meazzi"

U Italiji tvrde da će Inter definitivno prodati Gabigola i novac od prodaje usmjeriti na kupovinu zvučnog imena, a iako je mnoštvo klubova u igri za potpis 23-godišnjeg napadača, on bi, čini se, mogao na kraju ostati u Flamengu.

Vijest je to koja je izazvala erupciju oduševljenja među Flamengovim navijačima, a potvrdio ju je klupski predsjednik Rodolfo Landim.

"O toj ideji smo dugo razgovarali sa Gabigolom, kao i sa njegovim Interom. Imamo usmeni dogovor o transferu, no sačekajmo još, sve će ovisiti od toga šta Gabigol bude želio", ističe Landim i dodaje:

"Pitao nas je da o tome razgovaramo na kraju sezone i ne vidim ništa loše u tome. On je bio veoma koncentrisan na Copa Libertadores i svi smo vidjeli šta može. Drago mi je što je maksimalno fokusiran na posao."

Špekuliše se da bi Flamengo mogao dobiti Gabigola za 20 miliona eura, s tim da bi Inter imao i određene procente od njegove naredne prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti