Gabriel Jesus razočarao čelnike Manchester Cityja

Odbio novi ugovor

Gabriel Jesus razočarao čelnike Manchester Cityja

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Gabriel Jesus prije nešto više od godinu dana stigao je u Manchester City, a klub s Etihada već je spreman da produži saradnju s ovim napadačem.

Čelnici Manchester Cityja odlučni su da produže ugovor s Gabrielom Jesusom kako bi povećali njegovu otkupnu klauzulu, ali dali mu i veću platu. No, prema pisanju engleskih medija Građani su dobili neočekivane probleme nakon što je Brazilac odbio novi ugovor.

Kako piše The Sun, Manchester City želi produžiti saradnju s Gabrielom Jesusom do ljeta 2023. godine čime bi se njegov sadašnji ugovor produžio za dvije sezone. Također, City mu nudi sedmičnu platu od 90.000 funti, no to je Brazilac odbio.

Gabriel Jesus prema sadašnjem ugovoru zarađuje na Etihadu 65.000 funti sedmično i poručio je preko svojih predstavnika da će potpisati novi ugovor, ali samo pod uslovom da sedmično zarađuje 100.000 funti. Reklo bi se ništa iznenađujuće od strane brazilskih igrača.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi