Gabriel Jesus u strahu da će propustiti Svjetsko prvenstvo

Niko nije siguran

Gabriel Jesus u strahu da će propustiti Svjetsko prvenstvo

E. Škorić

Čak i ako igrate u klubu kao što je Manchester City ne možete biti sigurni da ćete dobiti poziv selektora za Svjetsko prvenstvo.

Posebno ako ste član brazilske reprezentacije, gdje je širok roster, pa Gabriel Jesus zna da još nije čekirao kartu za Rusiju.

Dvadesetogodišnjak je pogodio u 3:1 pobjedi nad Japanom u prijateljskom meču, a onda je izjavio da nije siguran da će igrati na Mundijalu.

"Svi žure kada kažu da sigurno igraju na SP-u. Brazilski tim je izuzetno jak i ovdje niko nije siguran. Danas možete igrati, a već sutra vas neko zamijeni. Potrebno je naporno raditi kako biste dobili šansu", kazao je Jesus, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pokušavam učiniti sve što mogu da budem bolji i da odem na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Biću sretan ako dobijem poziv, ali ne mogu već sada reći da sam tamo. Još puno je ostalo do toga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi