Prije šest godina trčao je za Pogbom radi fotografije, sada mu Francuz nije ni do koljena

Mladi fudbaler osvaja svijet

Prije šest godina trčao je za Pogbom radi fotografije, sada mu Francuz nije ni do koljena

Admin Čaušević

Teško da je iti jednom fudabaleru propala karijera kao što je to slučaj sa Paulom Pogbom koji se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom zbog pozitivnog doping testa. Prije nekoliko godina su mnogi dječaci trčali za Francuzem radi zajedničke fotografija, a sada ovaj veznjak može samo da im zavidi.

Paul Pogba je i dalje jedan od najskupljih igrača svih vremena. Ubraja su u grupu rijetkih čiji su transferi koštali preko 100 miliona eura, to je bio slučaj kada ga je Juventus prodao u Manchester United.

Bilo je 2017. godina kada je jedan dječak bio na probi na Old Traffordu i silno je želio fotografiju sa zvijezdama Crvenih đavola, posebno sa bivšim francuskim internacionalcem.

Šest godina kasnije taj dječak je jedan od najboljih krilnih fudbalera svijeta i njegova vrijednost se procjenjuje na 80 miliona eura, dok Pogba sa druge strane tone ka dnu.

Riječ je o 22-godišnjem Gabrielu Martinelliju, sjajnom igraču Arsenala koji je kao maloljetan boravio četiri puta na probi u Unitedu, ali na kraju nije potpisao ugovor sa slavnim klubom.

Oglasi

"Postojao je projekt s Manchester Unitedom. Tamo sam obavio neke probe. Nije išlo, ali otišao sam tamo četiri ili pet puta", ispričao je Brazilac prošle godine.

"Manchester United je imao neke skaute u Brazilu i onda su me vidjeli kako igram. Imali su sastanak s mojim ocem i onda sam otišao u Englesku."

Martinelli danas vrijedi 80 miliona eura i Arsenal je napravio pravu stvar njegovim dovođenjem

"Onda sam sreo Pogbu. Ibra je bio drugi put kad sam ja malo porastao, mislim da je to bilo treća ili četvrta proba"

"To je bio projekt kad sam napunio 18 godina. Da su stvarno htjeli, doveli bi me. To smo svi vidjeli", naveo je Martinelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I dok su u Unitedu odustali to nije bio slučaj sa Arsenalom koji su Martinellija doveli čim je napunio 18 godina. Platili su ga sedam miliona eura i vrijeme je pokazalo napravili puni pogodak.

Inače, Pogba koji je već nekoliko mjeseci odstranjen iz ekipe Juventusa namjerava priznati da je koristio nedozvoljene supstance te tako umanjiti štetu. Na kraju bi trebao biti suspendovan na period od 18 do 24 mjeseca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi