Gačan potpisao za visočku Bosnu

Napustio Domžale

Gačan potpisao za visočku Bosnu

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Faruk Gačan, nakon polusezone u ekipi Domžala odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj 24-godišnji fudbaler prošlog ljeta odlučio je napustiti Mladost nakon što je stigla ponuda iz Slovenije, te potpisati za Domžale. Međutim, nakon svega šest mjeseci ovaj štoper je napustio slovenski tim i karijeru će nastaviti u visočkoj Bosni.

Iz visočkog kluba potvrdili su danas da je Gačan novo pojačanje Bosne, te da je potpisao saradnju do kraja ove sezone. Gačan bi na poziciji štopera trebao zamijeniti Almira Ćubaru koji je prešao u Željezničar.

"Zbog nešto slabije minutaže u Domžalama odlučio sam se za odlazak iz Slovenije. Istina imao sam ponude nekih slovenskih, austrijskih, ali i naših klubova iz Premijer lige, no predsjednik Kadrić je bio zaista korektan i konkretan u pogledu uslova zbog čega sam se odlučio za Bosnu u kojoj sam napravio prve nogometne korake", rekao je Gačan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti