Edin Murga novi igrač visočke Bosne

Pojačanje za nastavak sezone

Edin Murga novi igrač visočke Bosne

M. Šljivak

Visočka Bosna dovela je u svoje redove 23-godišnjeg fudbalera Edina Murgu.

Ovaj fudbaler u redove tima iz Visokog stiže iz Njemačke, gdje je proteklih nekoliko mjeseci igrao za niželigaša Essen i svakako će predstavljati pojačanje za prvoligaša.

Murga iza sebe ima zanimljivu karijeru. Igrao je za omladinske kategorije Željezničara i Sarajeva, da bi 2013. godine kao veliki potencijal otišao u redove grčkog AEK-a.

Međutim, tamo se nije naigrao. Grčku je napustio godinu dana kasnije, a igrao je još u Danskoj i na Malti, da bi se potom vratio u Bosnu i Hercegovinu gdje je nastupao za Mladost Doboj Kakanj i Bosna Union.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za ovaj sarajevski tim je u prošloj sezoni nastupio u 11 utakmica i postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi