River - Boca van Buenos Airesa, Argentine i Južne Amerike?
Navjači River Platea su jučer gađali autobus sa igračima Boce Juniors. Uspjeli su ih nekoliko i povrijediti, a nakon što je meč jučer otkazan i pomjeren za danas, odlučeno je da se ni večeras ne igra (Foto: EPA)

Revanš meč se igra u Abu Dhabiju?

River - Boca van Buenos Airesa, Argentine i Južne Amerike?

Midhat Šljivak

Otkazani revanš meč finala Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors vjerovatno će biti odigran 8. decembra.

Čelnici Fudbalskog saveza Južne Amerike (Conmebol) odlučili su da po drugi put otkažu veliko finale koje se večeras trebalo igrati na Monumentalu i to jer igrači Boce nisu spremni za meč nakon što su ih jučer navijači Rivera napali pred meč.

Vrlo lako bi se moglo desiti da se na kraju revanš meč uopšte ne odigra na Monumentalu. Čelni ljudi Conmebola navodno razmatraju da se meč odigra 8. decembra odigra u Abu Dhabiju gdje će biti održano i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tako bi pobjednik finala Copa Libertadoresa imao više vremena da se pripremi za klupsko prvenstvo svijeta koji se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra od 12. do 22. decembra.

Svakako veoma zanimljiv prijedlog, ali pitanje je kakva će na kraju odluka oko svega biti.

Top Komentari

starmac
Za onakve stvari nebi trebalo ni igrat da je srece.Da je neko strado pitanje bi opet bilo bili trebali bit domacini.To se odmah kaznjava i opomena za ubuduce.0-3
17 0
FK SLOBODA TUZLA
Glupost! ako je boca mogla igrati na svome terenu prvu utakmicu onda river mora da igra kod kuce takodje pred svojim navijacima.
14 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi