Trenutak nepažnje i lopta je u mreži: Bomba Gakpa završila iza leđa Galindeza
Golčina Gakpa za vodstvo Nizozemske protiv Ekvadora.

Ekvador rano primio gol

Trenutak nepažnje i lopta je u mreži: Bomba Gakpa završila iza leđa Galindeza

Eldar Ganibegović

Drugi meč drugog kola Svjetskog prvenstva u A grupi od 17 sati igraju Nizozemska i Ekvador, a evropska selekcija već vodi 1:0.

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak na Khalifa stadionu u Dohi.

Igrala se šesta minuta kada je Gakpo pokupio dodavanje Klaassena, namjestio se i sjajno pogodio mrežu južnoameričke selekcije.

Gol Gakpa pogledajte klikom OVDJE, njegov ukupno peti za Oranje. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, ovo je za Gakpa već drugi gol na ovom Mundijalu, nakon što je bio strijelac vodećeg pogotka i u 2:0 pobjedi protiv Senegala u prvom kolu.

Podsjetimo, nešto ranije danas u istoj grupi Senegal je s 3:1 savladao domaći Katar i tako se umiješao u borbu za plasman u osminu finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi