Nizozemski veznjak nudio besplatne dresove navijačima s potpisom - niko nije htio

De Roon ostao zatečen

Nizozemski veznjak nudio besplatne dresove navijačima s potpisom - niko nije htio

E. Škorić

Reprezentativac Nizozemske Marten de Roon htio je navijačima pokloniti dresove s autogramima, ali uzalud je čekao u službenoj trgovini Atalante.

Očekivanje Martena de Roona, jednog od nizozemskih veznjaka koji će se suočiti s Ekvadorom danas u Al-Rayyanu, u drugom kolu grupe A Svjetskog kupa, bilo je da će brojni navijačni nagrnuti u radnju u Bergamu kako bi dobili njegov dres s potpisom, koji je nudio besplatno.

No, stvarnost je bila poražavajuća. Tokom tri sata koliko je proveo u klupskoj trgovini u Bergamu, čekajući zainteresovane, slagao je puzzle i igrao pasijans, ali niko nije došao po dres.

Bilo je to potpuno razočarenje, vjerovalo se da će navijači iskoristi ovu ponudu, posebno jer je došlo nakon sezone u kojoj je Atalanta briljirala.

Nizozemčeva ideja bila je platiti dres za prva tri navijača koji dođu, a usput dati svoj autogram i po potrebi se uslikati sa 'sretnim dobitnicima'.

"Kladim se da Messi nikada nije imao moj problem", kazao je De Roon, koji je od svega na kraju napravio šalu.

31-godišnji vezni igrač prvi put nastupa na Svjetskom prvenstvu, a selektor Louis van Gaal ga je koristio u posljednjoj minuti u 2:0 pobjedi nad Senegalom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

De Roon je u Atalanti od 2017. godine, a prethodno je igrao za Middlesbrough, Atalantu i Heerenveen te Spartu iz Rotterdama.

Za reprezentaciju Nizozemske već je odigrao 31 utakmicu, a debitovao je još 2016. godine pod vodstvom Ronada Koemana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi