Galata preko Konyaspora do polufinala Kupa

Hadžiahmetović odigrao kompletan meč

Galata preko Konyaspora do polufinala Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya plasirali su se u polufinale Kupa. Oni su večeras u revanš susretu četvrtfinala pobijedili Konyaspor sa 4:1 i ostvarili su plasman dalje nakon 2:2 iz prvog susreta.

Konya je krenula izuzetno dobro u meč. Fofana je u 14. minuti napravio slalom kroz odbranu Galtasaraya i pogodio je za prednost od 0:1.

Ipak, radost gostiju je kratko trajala. Tri minute kasnije Aziz je izjednačio na 1:1, a ovim rezultatom se usprkos velikim šansama za domaće otišlo i na odmor.

Nastavak međutim donosi apsolutnu dominaciju Galate. U 52. minuti golom Gomisa dolaze do 2:1, isti igrač je ovjerio pobjedu u 88. minuti golom za 3:1, da bi konačan rezultat od 4:1 postavio Rodrigues u prvoj minuti nadoknade.

Bh. fudbaler Amir Hadžiahmetović odigrao je kompletan meč za Konyu.

Turski Kup, četvrtfinale:

Galtasaray - Konyaspor 4:1 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi