Nerealne scene iz Istanbula u rane jutarnje sate - Hiljade navijača dočekalo junake nacije

Nevjerovatno

Nerealne scene iz Istanbula u rane jutarnje sate - Hiljade navijača dočekalo junake nacije

Midhat Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya i Fenerbahcea dočekani su kao heroji po povratku iz Saudijske Arabije u Istanbul. Scene s aerodroma u ranim jutarnjim satima su nestvarne.

Galatasaray i Fenerbahce nisu se pojavili na terenu u Saudijskoj Arabiji, gdje se trebao igrati meč turskog Super kupa. Odbili su odigrati meč nakon što su organizatori zabranili odavanje počasti 'Ocu Turske', Kemalu Paši Ataturku.

Istanbulski velikani su zbog toga donijeli zajedničku odluku da od utakmice nema ništa. Umjesto na stadion u Rijadu, igrači oba tima su se zaputili na aerodrom i otišli su kući.

Fudbaleri Galate i Fenera stigli su u Istanbul u ranim jutarnjim satima. Nije to zaustavilo hiljade navijača da ih dočekaju i jasno su im poručili da su junaci nacije.

Oglasi

"Turska je ponosna na vas", odzvanjalo je sa svih strana uz navijanje vatrenih fanova dva turska velikana.

Dešavanja u Saudijskoj Arabiji potpuno su ujedinila dva najveća turska kluba. Niko se nije nadao tome nakon žestokih riječi koje su imali između sebe prije samo nekoliko dana, no ovo je dokaz da im je država iznad svega.

Galatasaray i Fenerbahce izdali zajedničko saopštenje

Galatasaray i Fenerbahce izdali su zajedničko saopštenje nakon otkazivanja utakmice. Poruka je da će meč biti održan negdje drugo.

"Kako bismo proslavili 100. godišnjicu naše Republike i Turske fudbalske federacije. organizovali smo meč finala Super kupa u inostranstvu.

Oglasi

Planirano je da se meč igra u petak 29. decembra 2023. godine, ali je meč odgođen za kasniji termin zbog zajedničke odluke koje smo donijeli zbog odrđenih poremećaja u organizaciji", piše u saopštenju velikih rivala.

Kakva sloga vlada u Turskoj u ovom slučaju jasno pokazuje i scena da je treći istanbulski velikan Bešiktaš ponudio svoj stadion za odigravanje utakmice.

Odluka Fudbalskog saveza Turske o terminu utakmice bit će poznata veoma brzo i vrlo je moguće da će se odigrati neposredno pred početak drugog dijela sezone.

Top Komentari

user1665931807
Čuj junake
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi