Galatasaray odolio ogromnoj sumi novca i predstavio dresove za novu sezonu

Ništa se nije promijenilo

Galatasaray odolio ogromnoj sumi novca i predstavio dresove za novu sezonu

E. Čaušević

Mnogi evropski klubovi već su predstavili garniture dresova u kojima će nastupati naredne sezone.

Ovaj put na red je došao turski Galatasaray koji je nastavio saradnju s Nikeom. Galata je predstavila dresove za novu sezonu, te još jednom pokazala da oni ne žele nikakve velike promjene bez obzira što im Nike za to nudi ogroman novac.

Galatasaray se drži svog izvornog dizajna, te su poručili da se on ni slučajno ne smije dirati. Tako je Nike spremio dresove za narednu sezonu koji su skoro identični kao iz sezone iza nas.

Jedina promjena na ovim dresovima što se mogu vidjeti male pruge, ali i dalje dominiraju iste boje, te gotovo identičan dizajn kao i uvijek, te što je šorc crvene boje, dok je prošle sezone bio bijele. Turski velikan je jedan od rijetkih koji je odolio raznim ponudama za prilagođavanje tržištu, odnosno mijenjanju dizajna.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fotografija Dream Team.

Najbolji primjer za to je Barcelona koja je u prethodnim godinama totalno promijenila tradicionalni izgled dresova, a naredne sezone Katalonci će čak igrati u dresovima s kvadratićma što je razočaralo navijače ovog kluba, a isti neodoljivo podsjeća na dres selekcije Hrvatske.

Top Komentari

xavi26
Barca je zadrzala svoje boje, ne tako davno su imali i vodoravne pruge, a par godina prije su imali samo dvije plavo crvene 'pruge'..
0 3
Robijasis1000
Turci nisu kurve katalonske
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi