Galatasaray na korak od realizacije velikog transfera
(Foto: EPA)

Stiže Ever Banega

Galatasaray na korak od realizacije velikog transfera

M. Šljivak

Turski prvak Galatasaray ozbiljno se sprema za Ligu prvaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Fatih Terim ne želi biti nikome lagan zalogaj, pa su se odlučili pojačati u ljetnom prelaznom roku.

Dres istanbulskog velikana u narednoj sezoni bi trebao nositi argentinski veznjak Ever Banega sa kojim je navodno dogovorena saradnja.

Argentinski mediji tvrde da je 30-godišnji veznjak dogovorio sve uslove oko prelaska iz Seville u Galatu i sve bi trebalo ubrzo postati službeno.

Sevilla će dobiti određenu odštetu s obzirom na to da je Banega imao ugovor do ljeta naredne godine, a interesantno je svakako da je sjajni veznjak Galatasaray izabrao ispred ponude Boce Juniors.

Protekle sezone u dresu tima iz Andaluzije Banega je igrao zaista odlično. Odigrao je čak 51 meč i imao je učinak od osam golova i 11 asistencija.

Pored Boce i Galate interes za ovog fudbalera je pokazivao i londonski Arsenal, ali službene ponude iz Londona nije bilo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Banega je jedan od omiljenih igrača menadžera Topnika Unaia Emeryja, no ograničeni budžet za transfere na kraju je odveo ovog fudbalera u Galatu.

U bogatoj karijeri koju je počeo u Boci igrao je još za Valenciju, Atletico Madrid, Newell's i Inter.

Top Komentari

Mustafa Kršo
Propo ko žeton
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi