Galatasaray pobjedom krenuo u odbranu titule prvaka Turske

Trijumf nad Ankaragucuom u prvom kolu nove sezone

Galatasaray pobjedom krenuo u odbranu titule prvaka Turske

Večeras je zvanično otvorena i nova sezona turske Super lige i to duelom aktuelnog prvaka Galatasarayja i Ankaragucua u Ankari. Galatasaray je bio uspješniji pa je na startu sezone upisao gostujuću pobjedu rezultatom 1:3.

Ipak, prvi su poveli domaći. Izveo je Ankaragucu brz napad u sedmoj minuti susreta, Mokhtar je sjajno progirao El Kabira koji je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Krenuo je potom Galatasaray u ofanzivu koja se isplatila u 21. minuti kada je Aziz loptu koju mu je prebacio Maicon proslijedio u mrežu gola domaćih za 1:1.

Nije se dugo čekalo ni na potpuni preokret Galate, a najodgovorniji za njega je bio Kone koji je užasno reagovao u 30. minuti i pospremio loptu u vlastitu mrežu za vodstvo gostiju od 1:2.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na naredni gol se čekalo sve do samog finiša susreta. Igrala se 92. minuta susreta kada je Derdiyok pogodio za 1:3 i potvrdio prvu pobjedu Galate u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi