Galatasaray potvrdio da Podolski odlazi

Karijeru nastavlja u Kini

Galatasaray potvrdio da Podolski odlazi

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Lucas Podolski će prema svemu sudeći napustiti Galatasaray, te će svoju karijeru nastaviti u Kini.

Turski klub je jučer održao press konferenciju na kojoj je direktor Galate, Levent Nazifoglu, potvrdio da će Podolski napustiti ovaj tim. Već neko vrijeme se špekuliše da će njemački igrač karijeru nastaviti u Kini, a sada su te informacije i potvrđene.

"Transfer Lukasa Podolskog u Beijing Guoan je u završnoj fazi. Igrač je zatražio da ga pustimo i to ćemo uraditi. Ipak, poručili smo da sve mora biti završeno do kraja naredne sedmice ili od transfera neće biti ništa", rekao je Nazifoglu.

Podolski je svoju karijeru počeo u Kolnu, a nakon toga prešao je u minhenski Bayern. Nijemac je tri sezone nosio dres Arsenala, ali je 2015. godine nakon epizode u Interu odlučio da karijeru nastavi u Galati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podolski je do prošle godine nastupao za reprezentaciju Njemačke za koju je na 129 utakmica postigao 48 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi