Galatasaray propustio priliku da se izjednači sa Bašakšehirom

Super liga, 30. kolo

Galatasaray propustio priliku da se izjednači sa Bašakšehirom

Večeras je u Konyi odigran posljednji meč 30. kola turske Super lige između domaćeg Konyaspora i Galatasarayja. Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 0:0.

Galatasaray je nakon niza kikseva Bašakšehira imao priliku bodovno se izjednačiti na vrhu tabele sa liderom. Da je Galata kojim slučajem slavila pobjedu protiv Konye imala bi 62 boda, baš kao i Bašakšehir, što bi dodatno zakomplikovalo borbu za titulu prvaka Turske. Ipak, izabranici Fatiha Terima večeras nisu uspjeli doći do sva tri boda.

Konyaspor je večeras, prije svega, za cilj imao sačuvati svoju mrežu, a u tome je i uspio.

Imali su domaći nekoliko opasnih napada, ali je ipak Galatasaray bio puno agresivniji i imao posjed lopte.

Međutim, nisu gosti uspijevali stvoriti veliki broj pravih šansi, dok je najbolju imao Diagne u drugom poluvremenu. Napadač Galate se našao "oči u oči" sa golmanom Konye, šutirao je u padu, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

Do kraja je ostalo 0:0, a treba dodati i da su gosti u nekoliko navrata burno prostestvovali i tražili kazneni udarac, ali od istog nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je sa ovim bodom došao do ukupno 60 i nalazi se na drugom mjestu tabele turskog šampionata. Terimovi izabranici imaju dva boda manje od lidera Bašakšehira i bod više od trećeplasiranog Bešiktaša.

Konyaspor nakon 30 odigranih kola ima 38 bodova i nalazi se na devetoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi