Ima 24 godine, a već je igrao u devet država i deset klubova!

Zanimljiv put Argentinca

Ima 24 godine, a već je igrao u devet država i deset klubova!

S. Pašalić

Nogomet nam često donosi i neke zanimljive priče, a jedna od njih je i o Lucasu Ontiveru.

Ontivero je svoju profesionalnu karijeru počeo u urugvajskom Fenixu iz kojeg je 2014. godine za 1.8 miliona eura prešao u turski Galatasaray.

Ipak, odmah nakon dolaska u ovaj klub uslijedio je niz posudbi. Gaziantepspor, Honved, Olimpija Ljubljana, Montreal Impact su bili klubovi za koje je Ontivero igrao na posudbama.

Nakon toga je 2017. godine kao slobodan igrač otišao u čileanski Universidad de Chile, a već nakon šest mjeseci je ponovo kao slobodan igrač prešao u meksički Venados.

I tu se zadržao samo šest mjeseci i opet kao slobodan igrač prešao u argentinsku Chacaritu koju je napustio nakon samo tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U maju 2018. godine je stigao u malezijsku JTD II u kojem se nalazi i danas. Ontivero se ni u jednom klubu nije naigrao, a najviše utakmica je odigrao za Montreal (22) i postigao je četiri gola.

Ono što je najzanimljivije je da Ontivero ima samo 24 godine, a već je igrao u devet država. Argentina, Meksiko, Urugvaj, Mađarska, Slovenija, Canada, Čile, Malezija su sve države u kojima je igrao ovaj Argentinac.

Promo

Top Komentari

arsenalbih
nema taj pojma cini se ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi