Galebovi se "počastili" Trešnjicama za novogodišnje praznike

Rutinski trijumf

Galebovi se "počastili" Trešnjicama za novogodišnje praznike

S. Grebović

Čast da otvore 20. kolo engleske Premier lige imali su fudbaleri Brightona i Bournemoutha, a na kraju su domaći slavili rezultatom 2:0.

Igrala se 3. minuta utakmice kada je gostujući čuvar mreže morao po loptu u svoju mrežu, jer je Jahanbakhsh pogodio nakon lijepe kontre.

Iranac nakon ovog gola nije mogao zadržati suze, jer je na ovaj način prekinuo post koji traje punih 1047 minuta, o ovo je ujedno bio i njegov prvijenac u Premiershipu.

Nakon vodećeg gola domaći nisu posustajali i nastavili su sa napadima i stvaranjem šansi, ali se rezultatom 1:0 otišlo na odmor. U nastavku Galebovi nisu posustajali, a Bissouma je u 65. minuti imaju priliku poduplati vodstvo, no stativa ga je spriječila u tome.

Ono što Bissouma nije uspio, za nogom je uspjelo Mooyu koji je u 79. minuti pobjegao svojim čuvarima u lijepo podogio u gornji lijevi ugao Ramsdalea za šestu ovosezonsku pobjedu, dok su gosti ubilježili 10. poraz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

20. kolo Premier lige:

Brighton Hove Albion - AFC Bournemouth 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi