Galešić blizu Kazahstana, zovu ga tri premijerligaša

Blizu povratka u inostranstvo

Galešić blizu Kazahstana, zovu ga tri premijerligaša

Goran Galešić postao je vruća roba na fudbalskoj pijaci nakon što je jučer raskinuo ugovor sa Borcem.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH je imao dogovor sa Borcem da može dobiti slobodne papire ukoliko se pojavi inostrana ponuda, što se i dogodilo, a naredna stanica u njegovoj karijeri bi mogao biti - Kazahstan.

Galešić je dobio ponudu od kluba po imenu Kaisar Kyzylorda i u narednim danima će se, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, priključiti ovom prvoligašu na pripremama u Turskoj. To nam je potvrdio i sam Galešić.

"Postigao sam dogovor sa Kazahstancima, ostale su još samo neke formalnosti. Oni su u Antaliji i samo čekam da mi jave kada da dođem. Moguće da to bude u narednih dan-dva", kazao nam je Galešić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko ne završi u Kazahstanu, nije isključeno ni da Galešić ostane na premijerligaškim terenima do kraja sezone. U svoje redove ga žele dovesti Čelik, Krupa i tuzlanska Sloboda.

Inače, Galešić važi da za velikog znalca na terenu, igrača koji jednim potezom može riješiti utakmicu, ima odličan pregled, ali i topovski udarac. Iako ima tek 28 godina, iza sebe ima zavidnu inostranu karijeru tokom koje je igrao u Moldaviji, Rusiji, Sloveniji, Bugarskoj, Belgiji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi