Galić o statusu u Interu: Dolazim na prozivku, vidjet ćemo kako će se situacija odvijati

Pružao sjajne partije u Mladosti i Zrinjskom

Galić o statusu u Interu: Dolazim na prozivku, vidjet ćemo kako će se situacija odvijati

S. Mlaćo

Inter iz Zaprešića doživjet će velike promjene ove zime. Klub je dobio nove vlasnike, a promjene će desiti i u igračkom kadru.

Šef struke više nije Samir Toplak, a pojavile su se infomacije da će veliki broj nogometaša ove zime napustiti Zaprešić.

Jedan od onih koji nose dres Intera je nekadašnji mladi reprezentativac BiH i bivši član Mladosti te Zrinjskog Marin Galić.

"Prije nekoliko dana klub je dobio novo rukovodstvo. Obavio sam razgovor sa ljudima iz kluba i dolaskom novog trenera trenutno nisam u prvom planu, ne samo ja, već ukupno sedam nogometaša. Međutim, moj ugovor sa Interom je važeći, te ću se potruditi da tako i ostane. Trenutno nismo blizu dogovora oko raskida ugovora", kazao je Galić za SportSport.ba.

Upisao je deset nastupa u 1. HNL, a imao je i problema sa povredom.

"Zadnjih nekoliko utakmica nisam igrao, a razlog je manja povreda, te je sada sve u najboljem redu i spreman sam za sutrašnju prozivku i pripreme".

Brzo su se pojavile špekulacije da bi u slučaju raskida saradnje sa Interom mogao se vratiti u Premijer ligu gdje je pružao sjajne partije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Vidio sam neke objave o tome, no želim reći da za sada ostajem u interu, a za dalje ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati", dodao je Galić (24) za SportSport.ba

Galić je sa Zrinjskim osvojio naslov prvaka u sezoni 2017/18, a svakako jedno od navrijednijih priznanja u našoj zemlji mu je ono od navijača Zrinjskog kada je na kraju prošle sezone dobio trofej Filip Šunjić - Pipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi