Kako su prošli debiji premijerligaških igrača u HNL-u?
Stjepan Vego odnosi loptu ispred Ndiayea

Odigrano 1. kolo

Kako su prošli debiji premijerligaških igrača u HNL-u?

A. Beganović

Sinoćnjim susretma između Hajduka i Istre na Poljudu u kojem su domaći slavili 2:0 kompletirano je 1. kolo HNL-a.

Na otvaranju prvenstva iznenađenja nije bilo, a fudbaleri koju su do samo prije par mjeseci igrali u premijerligaškim klubovima izborili su se za mjesta u svojim novim klubovima.

Tako su dojučerašnji boćni fudbaleri Zrinjskog i GOŠK-a, Marin Galić i Stjepan Vego, debitovali za Inter. Obojica su igrali od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka u gostujućem remiju sa Goricom i ako je vjerovati kolegama iz Hrvatske, svoj posao su odradili na visokom nivou.

Nekadašnji veznjak Mladosti, Filip Arežina, odigrao je 60 minuta u porazu Lokomotive od Dinama (3:0), dok je sada već bivši fudbaler Širokog Brijega Stipo Marković odigrao svih 90 minuta za popularne Lokose.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Debi za Istru sinoć je upisao i nekadašnji fudbaler Zrinjskog i GOŠK-a, Šime Gržan. U porazu na Poljudu odigrao je svih 90 minuta za Istru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi