Gallinari: To je bila greška, izvinjavam se saigračima

Italijanski košarkaš nakon incidenta sa centrom Holandije

Gallinari: To je bila greška, izvinjavam se saigračima

D. Rakanović

Italijanski košarkaš Danilo Galinnari priznao je grešku i izvinio se saigračima poslije incidenta na prijateljskoj utakmici između Italije i Holandije. 

Zvijezda Italije Danilo Galinari izgubio je živce i potukao se sa centrom Holandije Jitom Kokom poslije duela pod košem.  

Naime, Holanđaniin je prilikom borbe za poziciju udario Gallinarija po licu, a ItalIjan mu nije ostao dužan, te je odmah nasrnuo na njega i udario ga šakom.

Italijan je slomio metakarpalnu kost, zbog čega će morati pauzirati 40 dana i tako će propustiti ovogodišnji Eurobasket. 

"To je bila greška, naročito jer sam povrijedio samog sebe. Dodatno mi je žao zbog saigrača kojima se izvinjavam. Ponavljam, moji saigrači ovo nisu zaslužili. Sad moram da držim šaku mirnom neko vrijeme i da ostanem kod kuće. Onda, kada se rehabilitacija završi vraćam se u Los Angeles" rekao je Gallinari.  

On je ovog ljeta prešao u Los Angeles Clipperse iz Denvera.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi