Galtier poludio i krenuo da tuče navijača Marseillea

Nakon derbija

Galtier poludio i krenuo da tuče navijača Marseillea

Esmer Oštraković

Veliki francuski derbi između Marseillea i Paris Saint-Germaina okončan je ubjedljivom pobjedom gostiju sa 3:0.

Razbio je PSG ekipu Marseillea, a to se nimalo nije dopalo navijačima Marseillea koji su na kraju htjeli obračun sa trenerom PSG-a, Galtierom.

Naime, nakon utakmice je snimljeno kako jedan navijač Marseillea galami na Galtiera, a ovaj mu nije ostao dužan.

Krenuli su jedan prema drugom, ali su navijači, te stručni štab Paris Saint-Germaina spriječili da dođe do većeg incidenta.

Jasno je da je mržnja navijača Marseillea prema PSG-u ogromna, ali ovo večeras je bilo previše, a jasno je da je krivac i Galtier.

Oglasi

Kada je riječ o utakmici PSG je do vodstva stigao u 25. minuti. Lionel Messi loptom izbacuje Kyliana Mbappea, a sjajni napadač PSG-a u svom stilu hladnokrvno pogađa za 1:0.

Četiri minute kasnije Mbappe uzvraća uslugu Messiju. Ponovo je umakao odbrani Marseillea, ubacio je s lijeve strane na peterac, a tamo je Messi koji ne promašuje ovakve stvari i bilo je to 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor iako je bilo još dobrih šansi za postizanje golove. Treba istaći da je PSG ostao bez Presnela Kimpembea koji je na nosilima iznesen s terena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je pitanje pobjednika riješio u 55. minuti. Bila je to magična asistencija Messija i sjajan volej Mbappea za 3:0.

Imao je i Marseille određenih šansi za postizanje gola. Ipak, Gianluigi Donnarumma večeras je sačuvao svoju mrežu sjajnim odbranama.

Top Komentari

StarMo1905
Isti trener pitara, samo sto Veršanović tuče navijače sarajeva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi