Gameiro kasnim golom rastužio Ruse

Zenit se oprostio od takmičenja

Gameiro kasnim golom rastužio Ruse

Sevilla je u sjajnoj utakmici u St. Petersburgu ovjerila svoj plasman u polufinale Evropske lige remiziravši sa Zenitom (2:2).

Gosti su u šestoj minuti poveli golom Bacce sa bijele tačke, i to je bilo sve u prvom poluvremenu. U nastavku utakmice, Zenit je zaigrao bolje a krila im je dao nesigurni golman Beto koji je večeras imao svoj show.

Prvo je Portugalac očajnom reakcijom u 48. minuti omogućio Rondonu da postigne gol za poravnanje, da bi dvadesetak minuta kasnije ponovo loše reagovao nakon šuta Hulka. Zenit je tako došao do potpunog preokreta, ali je onda uslijedio hladan tuš.

Iako su domaći bili blizu trećem golu, Gameiro je u 85. minuti pogodio za 2:2 i plasman Seville u polufinale takmičenja čiji je aktuelni osvajač.

Evropska liga, 1/4 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zenit - Sevilla 2:2 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.