Gameiro Sevillu približio Ligi prvaka, a Betis Segundi

Primera Division, 33. kolo

Gameiro Sevillu približio Ligi prvaka, a Betis Segundi

Sjajnu formuu i igru sa kojom je revanš susretu četvrtfinala pregazila Portog, Sevilla je prenijela i u špansku Primeru, u okviru čijeg 33. kola je sa 2:0 "u gostima" slavila protiv gradskog rivala Betisa.

Sevilla je u vodstvo stigla u 30. minuti, i to golom iz jedanaesterca. Precizan sa bijele tačke bio je Kevin Gameiro. Prethodno je u 27. minuti Juan Carlos oštrim startom, zbog kojeg je zaradio direktan crvenih karton, prizemljio fudbalera Seville.

Gradski derbi bio je pun žestokih duela, o čemu svjedoči i osam žutih kartona, po četiri na obje strane.

Pobjedu u Andaluzijskom derbiju svojim drugim golom na ovome meču ovjerio je francuski fudbaler Kevin Gameiro na asistenciju Figueirasa. 

Ekipa Seville je ovom pobjedom ostala  na poziciji broj pet, sa tri boda zaostatka za Athleticom iz Bilbaa, i velikim šansama za četvrto mjesto koje koje vodi u doigravanje za Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 33. kolo:
Betis - Sevilla 0:2 (Gameiro 30 (pen), 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.