Njima je umišljenih zvijezda preko glave: Bijesni navijači lutaju ulicama i traže fudbalere
Navijači Gane potpuno su izgubili živce nakon neočekivanog poraza

Navijači Gane reagovali na poraz

Njima je umišljenih zvijezda preko glave: Bijesni navijači lutaju ulicama i traže fudbalere

Midhat Šljivak

Zelenortska Republika napravila je senzaciju u 1. kolu Afričkog kupa nacija pobjedom nad Ganom od 2:1. Nisu navijači Crnih zvijezda olako primili poraz svoje selekcije, a o tome dovoljno govore scene nakon utakmica. Tražili su čak i obračun s fudbalerima na ulicama.

Gana je uvijek jedan od favorita na Afričkom kupu nacija. Crne zvijezde imaju brojna poznata lica u svom sastavu, ali kako su počeli takmičenje u Obali Slonovače, ni nakon 1982. godine trofej neće završiti u njihovim vitrinama.

Zelenortska Republika ih je šokirala u prvom kolu pobjedom od 2:1. Do pobjedničkog gola ova selekcija došla je u 92. minuti i bacila je navijače Gane u očaj.

Oni koji su došli u Abidjan ne mogu da se pomire s porazom. "Ne želim sad pričati, vruća mi je glava. Pričat ću sutra", riječi su simpatičnog navijača koji se pojavio ofarban u boje zastave Gane.

Bilo je i onih koji su tražili igrače po ulici da se obračunaju s njima. Veliko je nezadovoljstvo zbog ponašanja fudbalera koje smatraju umišljenima.

Oglasi

Jedan od navijača je došao do autobusa s igračima. Tražio je da mu otvore da im se nagovori, ali naravno, nije uspio u svojoj nakani.

Navijači Gane itekako su nestrpljivi. Trofej prvaka Afrike nisu osvojili još od 1982. godine iako na svako takmičenje dolaze kao favoriti za njegovo osvajanje.

Afrički navijači su u centru pažnje

Afrički navijači ponovo su se potrudili da o njima priča cijeli svijet. Uvijek nađu nešto novo da oduševe na tribinama.

Tako smo na tribinama mogli vidjeti razne kostime i interesantne predstave, te su afrički navijači još jednom potvrdili da su klasa za sebe.

Navijač Gane na tribinama (Foto: EPA)

Nema dileme da će do kraja prvenstva biti još zanimljivih detalja s tribina. Nevjerovatno je kako uvijek nađu način da se na interesantan način predstave javnosti.

Navijači iz Gane često predvode sve. Definitivno su oni ti koji najviše traže od svojih ljubimaca na terenu i nije nikakvo čudo što su zaista žestoki u kritikama.

Trofej se čeka već 42 godine. Nema više strpljenja i svi žele titulu najboljeg tima Afrike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi