Skandalozno ponašanje novinara iz Gane u mix zoni, nezapamćene scene šokirale cijeli svijet

Navijači porazbijali stakla na autobusu

Skandalozno ponašanje novinara iz Gane u mix zoni, nezapamćene scene šokirale cijeli svijet

Endin Čaušević

Reprezentacija Gane sinoć je još jednom razočarala svoje navijače jer je remizirala protiv Mozambika (2:2) i skoro ostala bez šansi da prođe grupnu fazu Afričkog kupa nacija. Novi loš rezultat je izazvao bijes navijača, no niko na svijetu ne može da vjeruje šta su novinari iz Gane uradili u mix zoni nakon utakmice.

Gana je na Afrički kup nacija koji se igra u Obali Slonovače stigla kao jedan od favorita za osvajanje medalje, no ova reprezentacija je nakon tri odigrane utakmice žestoko razočarala svoje navijače.

Ova selekcija ostala je skoro bez ikakvih šansi da se domogne nokaut faze Afričkog kupa nacija nakon što je sinoć protiv Mozambika osvojila samo bod.

Gana ima tek dva osvojena boda i na trećoj je poziciji, ali ni u poretku najboljih trećeplasiranih ekipa ne stoji baš najbolje i treba im pravo čudo da na kraju prođu dalje.

Sinoć je Gana protiv Mozambika vodila sa 2:0 golovima Jordana Ayewa iz penala, ali je Mozambik sve šokirao golovima u sudijskoj nadoknadi. Prvo je u 91. minuti Catamo smanjio na 2:1, dok je tri minute kasnije Mandava postavio konačnih 2:2.

Oglasi

Tako su dalje prošli Zelenortska Republika i Egipat, a igrači Gane mogu se pakovati lagano i vratiti kući. Novi neuspjeh izazvao je bijes navijača koji čak sinoć nisu dopustili da autobus Gane napusti stadion, te je morala reagovati i policija jer su navijači kamenjima počeli razbijati stakla na autobusu.

Međutim, to nije ništa naspram onoga što su novinari iz Gane uradili u mix zoni nakon što je utakmica završena.

Umjesto da traže izjave svojih igrača novinari su verbalno napali igrače Gane dok su prolazili pored njih i umalo je došlo do fizičkog obračuna što je zaista nezapamćeno ponašanje "sedme sile" na jednom velikom takmičenju.

Na kraju očekivano niko od igrača nije dao izjavu niti su novinari to tražili i bili su fokusirani samo da ih što više iskritikuju, a neki od njih htjeli su i fizički obračun.

I u mix zoni morala je na kraju reagovati policija koja je novinare iz Gane izbacila iz tog dijela stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi