Gareth Bale od ljeta u Manchester Unitedu?
Došlo je vrijeme za rastanak. Gareth Bale će nakon šest godina otići iz Madrida i karijeru će nastaviti u još jednom velikanu (Foto: EPA)

Transfer vrijedan 104 miliona funti

Gareth Bale od ljeta u Manchester Unitedu?

M. Šljivak

Velšanin Gareth Bale (29) napustiće redove madridskog Reala nakon šest godina.

Kako tvrdi španski novinar Eduardo Inda, Bale će karijeru nastaviti u redovima Manchester Uniteda sa kojim je već dogovorio saradnju.

Inda donosi informaciju kako je rukovodstvo Crvenih đavola razgovaralo sa velškim ofanzivcem prethodnih dana i da je na kraju on pristao da pređe u tim sa Old Trafforda.

Kompletan posao bi uskoro trebao biti ozvaničen, a Real će za usluge 29-godišnjeg fudbalera inkasirati 104 miliona funti, što je svakako dobra cifra s obzirom na formu u kojoj se Bale nalazi.

Velšanin je u proteklih šest godina često bio van terena zbog povreda. Ipak, uspio je i pored toga učestvovati u osvajanju mnogih trofeja i njegov boravak na Santiago Bernabeu je bio itekako uspješan.

Sa Kraljevima je Bale osvojio četiri naslova Lige prvaka, La Ligu, Kup Kralja i tri trofeja UEFA Superkupa.

Bale je u Real stigao iz Tottenhama 2013. godine za 91 milion eura. U proteklih šest godina je nažalost dosta puta bio povrijeđen i nikako nije mogao da pokaže sve što zna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je ovaj sjajni fudbaler nastupio u 223 utakmice za Kraljeve i postigao je 101 pogodak.

Ranije je pored Tottenhama nosio i dres Southamptona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
104 kurca, a ne miliona za ovu kantu.
2 0
Dino_2000
Hvala ti Bože kad ga se kutarisaše.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi