Gareth Bale bi mogao napraviti ogroman problem Realu
Foto - EPA

Još je pod ugovorom

Gareth Bale bi mogao napraviti ogroman problem Realu

Midhat Šljivak

Gareth Bale bi naredne sezone mogao napraviti ogroman problem Real Madridu.

Velški fudbaler je trenutno posuđen ekipi Tottenhama, ali za sada Spursi nemaju namjeru da mu ponude nastavak saradnje i da ga otkupe od Kraljeva.

Njegova plata je ogroman problem kod eventualnog transfera. Niko mu ne želi ponuditi uslove koje ima u Realu, a on ne želi izgubiti platu koja je veća od 20 miliona eura godišnje.

Bale ima još godinu dana ugovora sa Realom. Ako ga ne uspiju prodati tokom ljeta, moglo bi se desiti da plaćaju igrača koji će vrijeme provoditi na tribinama, jer je on u klubu odavno otpisan.

Velšanin od januara ima ulogu stranca. Brexitom su igrači iz Velike Britanije stranci u Evropskoj Uniji, pa bi se sa Bale morao boriti za mjesto sa ostalim igračima koji su stranci.

Činjenica da je otpisan navodi na to da tu zapravo borbe ne bi ni bilo, pa je Real u ovom slučaju u dosta teškoj poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, uvijek postoji opcija raskida saradnje. U tom slučaju bi mu madridski klub morao isplatiti kompletnu platu za posljednju sezonu ugovora, što u trenutnim financijskim okolnostima predstavlja popriličan trošak za Real koji se trudi što više uštediti.

Bale je u redovima Tottenhama odigrao 15 utakmica i zabio je četiri gola, po jedan u svim takmičenjima u kojima je igrao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi