U Belgiji nisu mirni zbog Hazarda: "Sve je ovo zabrinjavajuće"
Foto - EPA

Reprezentativni ljekar se oglasio

U Belgiji nisu mirni zbog Hazarda: "Sve je ovo zabrinjavajuće"

Midhat Šljivak

Kristof Sas, ljekar belgijske fudbalske reprezentacije, izrazio je veliku zabrinutost zbog učestalih povreda Edena Hazarda.

Fudbaler Real Madrida ponovo je van terena zbog povrede, a doktor Sas je zabrinut da bi Hazard mogao propustiti Evropsko prvenstvo.

On tvrdi da je kod sjajnog fudbalera povreda hronična i da takve stvari uvijek završe loše.

"Čekamo, ali sve je ovo zabrinjavajuće. Za razliku od Praeta, Mertensa ili De Breuynea, Eden ima hroničnu povredu koja na kraju uvijek završi loše", rekao je Sas i nastavio je:

"Prvo je imao problem sa zglobom, a zatim tri puta sa mišićem. Loše mu ide i teško je izaći iz takvog kruga povreda. Bitno je da trenira kao elitni sportista, ali to je mnogo teže kada se oporavljate od povrede".

FS Belgije nema povjerenja u madridske ljekare

Fudbalski savez Belgije izrazio je ogromne sumnje u kvalitet njege koju Eden Hazard dobija u Madridu.

Kako tvrdi Niwesblad, Savez će tražiti od kraljevskog kluba da ih mnogo češće obavještava o stanju Hazarda i izrazili su želju da Hazard oporavak od povrede nastavi u Belgiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velika je zabrinutost u ovoj zemlji da bi zbog silnih povreda koje ima Hazard mogao propustiti Evropsko prvenstvo, gdje je Belgija kandidat za visok plasman.

Sjajni fudbaler je često van terena i vidjet ćemo da li će biti spreman za ljetne izazove u reprezentativnom dresu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Samo ce im pokvariti igru, ovakav kakav je sada, onaj stari Hazard je igracina bio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi