U Realu nikome jasno šta se dešava: Tottenham aktivirao klauzulu za Balea iz 2013. godine

Kraljevi to moraju ispoštovati

U Realu nikome jasno šta se dešava: Tottenham aktivirao klauzulu za Balea iz 2013. godine

E. Čaušević

Gareth Bale vratio se u Real Madrid nakon što mu je istekla posudba u Tottenhamu.

Velšanin je prošlu sezonu proveo na posudbi u londonskom klubu i ostavio je poprilično dobar utisak u finišu sezone, ali Tottenham nije odlučio da otkupi njegov ugovor.

Bale će se tako vratiti u Real Madrid i početi pripreme za novu sezonu i prema svemu sudeći ostat će u kraljevskom klubu.

Očekivalo se da će Real pokušati prodati Balea ovog ljeta, ali čini se da se to neće desiti nakon što je trenersku klupu preuzeo Carlo Ancelotti. Očito je da će Italijan računati na Balea, te ne želi da ga klub proda.

Bale s Realom ima ugovor na još godinu dana i nije isključeno da će narednog ljeta kao slobodan igrač napustiti klub.

No, iako je njegova posudba u Tottenhamu završena Real Madrid još uvijek nije ispunio svoje obaveze prema londonskom klubu.

Oglasi

Naime, kada su prije osam godina dogovarali prodaju Balea ovi klubovi dogovorili su se da će odigrati i prijateljsku utakmicu. Real je ponudio Tottenhamu dolazak u London kao dio dogovora što je ovaj klub prihvatio.

Međutim, nakon što je prošlo sedam godina od njegovog transfera, pa onda i dogovora oko posudbe u Real Madridu su smatrali da od prijateljske utakmice nema ništa, ali su se prevarili.

Čelnici Tottenhama kontaktirali su kraljevski klub i poručili da žele da se prijateljska utakmica odigra ovog mjeseca u sklopu priprema za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je iznenadilo čelnike kraljevskog kluba koji prvo nisu znali o čemu se radi, ali su ih iz Tottenhama podsjetili da takva klauzula postoji u ugovoru kada je Bale prešao iz ovog kluba u Real Madrid na ljeto 2013. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Precijenjen igrač
3 0
Zalik
Idi **** mater i vrati mi 2 min života koje sam izgubio zbog tebe retardirani novinaru
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi