Bale nakon devet godina napušta Real Madrid, Ancelotti: Nije povrijeđen, ali nije dobro

Posljednji mjeseci za Velšanina u Španiji

Bale nakon devet godina napušta Real Madrid, Ancelotti: Nije povrijeđen, ali nije dobro

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale odlazi iz Real Madrida.

Bale nije prijavljen u tim Reala za utakmicu španskog Kupa protiv Alcoyana, a trener Carlo Ancelotti je to obrazložio riječima:

"Bale nije povrijeđen, ali nije dobro. Moramo učiniti sve što možemo da bude dobro".

Bale je odradio samo jedan od posljednjih šest treninga sa saigračima, a ove sezone 32-godišnji krilni napadač je imao dvije teške povrede te je na terenu proveo samo 193 minute.

Njega na terenu nije bilo još od augusta i utakmice protivBetisa, a od tada je samo jednom bio u timu i to na klupi tokom derbija protiv Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je već devet godina u Realu u koji je došao 2013. iz Tottenhama za 101 milion eura. Prema pisanju madridskog lista As, Real ga neće prodati u januaru, ali je igrač odlučio na ljeto kada mu istekne ugovor promijeniti sredinu.

Njegovim odlaskom Real će uštedjeti oko 30 miliona eura koliko godišnje daje za nogometaša, koji je ukupno u bijelom dresu odigrao 254 utakmice i postigao je 106 golvoa uz 67 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Bogovska plata ,a sjedi na klupi ,a nekad i na tribini kako kad Legenda kluba ,car
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi