Bale je jednostavno pobjegao kada su mu postavili jedno pitanje nakon Danske

Ne želi da govori o tome

Bale je jednostavno pobjegao kada su mu postavili jedno pitanje nakon Danske

Edmir Škorić

Jako ljut bio je Gareth Bale nakon utakmice Walesa i Danske.

Velšani su poraženi od Danske s uvjerljivih 4:0, a Bale je kao kapiten ponovo predvodio svoju zemlju. Bio je jako razočaran nakon teškog poraza, a uz sve to, trebao je da "polaže račune" novinarima.

Nakon što su ga upitali da li je ovo bio njegov posljednji meč u dresu velške reprezentacije, Bale je naprosto pobjegao, ne želivši bilo šta reći na tu temu.

Prije nekoliko sedmica najavio je da će otkriti velike vijesti nakon što njegova reprezentacija završi s Eurom.

Očekuje se da će Bale završiti ne samo reprezentativnu, nego i kompletnu igračku karijeru nakon isteka ugovora s Real Madridom idućeg ljeta, kada će imati 32 godine. U Walesu su svjesni da je ovo protiv Danske vjerovatno bio njegov posljednji nastup.

Inače, imao je prigovora Bale na gol Danske u 48. minuti za 2:0. Bale je malo prije toga pao nakon sudara sa Simonom Kjaerom, ali ni VAR nije promijenio odluku sudije koji je pokazao na centar.

"U ovoj situaciji bio je čist prekršaj na meni. Sudije su morale donijeti drugačiju odluku", rekao je Bale.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Na kraju je čestitao Dancima, rekavši da su zasluženo prošli dalje i da je njegov tim naprosto pao nakon što je primio prvi gol i je "brz gol na startu drugog dijela prelomio sve".

Bale i društvo odlaze kući, a Danska sutra će sutra saznati svog rivala u četvrtfinalu. Bit će to bolji iz meča Nizozemska - Češka koji se igra u 18 sati u Budimpešti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi