Gareth Bale pred neobičnim transferom: Ide sve niže, ali ionako mu se odavno 'ne igra'

Velšanin seli u 2. ligu?

Gareth Bale pred neobičnim transferom: Ide sve niže, ali ionako mu se odavno 'ne igra'

Edmir Škorić

Velška zvijezda Gareth Bale, prema pisanju lokalnih medija u Walesu, spreman je da potpiše kratkoročni ugovor s klubom iz rodnog grada.

Nakon što se završi sezona, Bale će kao slobodan igrač napustiti Real Madrid, a posljednjih mjeseci skoro da nije ni igrao jer mu se "ne igra". Bale radije igra golf, a ipak znatno veću strast ima dok nastupa za reprezentaciju Walesa iako mu u Madridu daju desetke miliona eura po sezoni.

Iako je bilo govora da bi na kraju sezone mogao završiti klupsku karijeru, on će zadržati status profesionalnog nogometaša, ali bi prema pisanju portala Wales Online mogao zaigrati za Cardiff City, koji igra u Championshipu.

Bale je rođen u Cardiffu, ali ga je napustio 2006. i nastavio svoj nogometni razvoj u Southamptonu u Engleskoj. Nakon toga je prešao u Tottenham, a onda i u Real Madrid.

Bale ima ponude klubova iz Serije A i Premier lige, no tvrdi se da će mu ipak lično zadovoljstvo biti najvažnija stvar pri odabiru novog izazova. Tako bi Bale vrlo lako mogao potpisati za klub iz svog rodnog grada.

Gareth je u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo postigao dva spektakularna gola u meču protiv Austrije i odveo je svoj tim u finale baraža gdje ih čeka bolji tim iz duela Škotske i Ukrajine, tako da je i dalje moguće da ga gledamo na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ove sezone iskusni napadač (32) odigrao je za Real samo četiri utakmice u La Ligi i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu madridskog kluba odigrao 256 mečeva i dao je 106 golova uz 67 asistencija.

Top Komentari

Klicko
U potpunosti shvatam Bale-a.Čovjek nije navikao na nepravdu i ne voli da sudije pomažu klubu u kojem igra.Bolje i druga liga al da je sve pošteno.Najbolji primjer tog fašističkog kluba je ovaj poluigrač vrsni padavičar Vini jr.Slika i prilika današnjeg penal madrida
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi