Ko se o mlijeko opeče i u jogurt puše: Jeste li vidjeli šta je engleski selektor naredio igračima?

Cilj je Svjetsko prvenstvo

Ko se o mlijeko opeče i u jogurt puše: Jeste li vidjeli šta je engleski selektor naredio igračima?

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Engleske večeras će na Wembleyju dočekati Obalu Slonovače u prijateljskoj utakmici.

Na press konferenciji uoči ovog susreta, selektor Engleske Gareth Southgate više je govorio o nekim drugim stvarima nego o samoj utakmici.

Najviše je pažnje posvetio izvođenju penala koji su Englesku koštali u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije, a Southgate također ima bolno sjećanje na igračku karijeru, kada je u polufinalu EURO-a 1996. godine na penale ispao od Njemačke.

"Razgovarali smo s igračima o tome šta bismo mogli poboljšati da osvojimo Svjetsko prvenstvo, a izvođenje penala je jedna od tih stvari i naredio sam da ih treniraju", rekao je Southgate i dodao:

"Jedini igrači u našoj reprezentaciji koji redovno izvode penale su Harry Kane i James Ward-Prowse".

"Kad smo igrali finale Europskog prvenstva protiv Italije, svaki od njihovih pet egzekutora imao je preko četrdeset izvedenih penala u takmičarskim utakmicama. Kod nas je to bio samo Kane, drugi Rashford s dvadeset", izjavio je Southgate.

Engleska je posljednji put osvojila trofej na međunarodnoj pozornici 1966. godine na Svjetskom prvenstvu, a Southgate je uvjeren da njegova momčad ne smije olako shvatiti nijedan detalj kako bi došla do trofeja u Kataru.

"Neki će se možda iznenaditi što je još rano trenirati penale, ali bez utakmica i dana za regeneraciju, imamo dvadesetak dana za pripremu", rekao je Southgate, koji je u novembru prošle godine osigurao sudjelovanje na Mundijalu.

Prije toga vodio je reprezentaciju do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. i do srebra s prošlogodišnjeg EURO-a.

Top Komentari

Manager
vidjeli smo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti