Čuveni fudbaler mamac za žene: Propio se sa 10, a do 30. dobio 14 djece, okončao u jadu i bijedi
FOTO: Ilustracija

Legendarni Garincha je navodno spavao sa više od 100 žena

Čuveni fudbaler mamac za žene: Propio se sa 10, a do 30. dobio 14 djece, okončao u jadu i bijedi

Admin Čaušević

Za mnoge je najbolji dribler ikada. Iako je imao jednu kraću nogu to ga nije spriječilo da postane dvostruki svjetski prvak i istinska ikona fudbalske igre. Život je okončao sa 49 godina. 

Puno ime i prezime mu je glasilo Manuel Francisco dos Santos, a svi ga znaju kao Garrinchu, nadimak je to koji mu je dala sestra Rosa i u prevodu sa brazilskog na bosanski jezik ima značenje "crnac".

Garrincha je rođen u vrlo siromašnoj brazilskoj obitelji koja je jedva sastavljala kraj sa krajem. Otac budućeg dvostrukog svjetskog prvaka Amaro bio je strastveni alkoholičar i rano je umro od ciroze jetre, a svoju ovisnost o alkoholu “prenio” je na sina Manea.

Urođena mana krivo oblikovane kičme i jedne noge koja je kraća od druge uzrokovala je da Garrinchina desna noga bude okrenuta prema unutra, a njegova lijeva lijeva prema van.

Garrincha je sa Brazilom prvak svijeta bio dva puta 

Ipak, to ga nije spriječevalo da postane svjetska zvijezda 70-ih godina prošlog vijeka. "Mogao je s loptom šta je htio", pokojni Pele je svojevremeno rekao o svome nekadašnjem saigraču.

Oglasi

Postoji priča prema kojoj je poznato skandiranje sa tribina "Ole" nastalo upravao zahvaljujući Garrinchi. Sa Selecaom je Mundijal osvajao 1962. godine kada je bio i prvi strijelac turnira te 1970. godine u Meksiku.

Čuveni Brazilac je prvi put alkohol probao kada je imao četiri godine, s 10 je konzumirao alkohohlno piće "cachacu" i pivo u nevjerojatnim količinama i već tada je bio strastveni alkoholičar.

Čuveni Brazilac je do svoje 30. godine navodno spavao sa 100 žena

Od svoje 14. godine Garrinchi je imao neukrotivu žudnju za ženama. U toj je dobi, kako je sam nogometaš kasnije priznao, započeo aktivan seksualni život, preferirajući povremene seksualne odnose bez pretjeranih obaveza. Postavlja se pitanje kako je uopšte imao vremena za fudbal.

Kao rezultat toga, Garrincha je do svoje 30. godine spavao s više od stotinu žena, a do kraja života dobio je 14 djece. Bio je oženjen sa Nairom Marques (rodila mu osam kćerki), a zatim je otišao sa poznatom plesačicom sambe Elza Soares.

Ne odlikujući se u početku dobrom genetikom i dobrim zdravljem, kao i vođenjem prilično razuzdanog načina života, ne čudi što Garrincha nije mogao doživjeti 50 godina.

Brazilcu je jedna noga bila kraća od druge

Jedan od razloga zašto se mnogo opijao je i činjenica da je automobilom pregazio oca, a bio je i za volanom kada je udario u autobus u kojem se nalazila njegova punica koja je ubrzo preminula.

Srce mu je stalo kada je legendarni fudbaler imao samo 49 godina. Liječnici su kao uzrok smrti naveli cirozu jetre koja se razvila zbog alkoholizma, plućni edem i poremećaj živčanog sustava. Bilo je to 20. januara 1983. godine.

Iako je jedan od najvećih igrača u historiji te dvostruki svjetski prvak svoj život je okončao u jadu i bijedi. Međutim, zbog čuvenih vještina s loptom, ali i razuzdanog životao postao je bezvremenska fudbalska ikona te se o njemu priča i četiri decenije poslije njegove smrt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi