Bivša otkrila koji dio Peleovo tijela je najstrašniji: "Najružnije što sam vidjela u životu"

Legendarni Brazilac je preminuo u 83. godini

Bivša otkrila koji dio Peleovo tijela je najstrašniji: "Najružnije što sam vidjela u životu"

Admin Čaušević
Teme:

Fudbalski ljubitelji su fascinirani Peleovim privatnim životom nakon smrti legende legende 29. decembra. Čuveni Brazilac se ženio čak tri puta, imao je niz afera, a iza njega je ostalo sedmero djece.

Edson Arantes do Nascimento poznatiji kao Pele se uveliko smatra najboljim igračem ikada. Potpunu afirmaciju je doživio eksplozivnim debijem na Svjetskom prvenstvu 1958., kada je tada 17-godišnjak doveo Brazil do pobjede uključujući dva gola protiv Švedske u finalu. On je jedini igrač koji je osvojio tri svjetska prvenstva.

Možda i njegova najpoznatija romansa odnosi se na vezu sa TV voditeljom Xuxa Meneghel. Počeli su vezu 1981. godine, a novinarka je od fudbalera bila mlađa čak 23 godine.

Xuxa koja se zove Maria da Graca Xuxa Meneghel rođena je 27. marta 1953. godine pa je imala 17 godina kada je započela romansu sa tada 40-godišnjim Peleom.

Javnost je pomno pratila njihovu vezu, a mnogi su optuživali nadolazeću manekenku da je iskoristila Peleovu slavu kako bi pokrenula svoju karijeru. Xuxa se nadala da će mržnja nestati, ali to se nije desilo.

Oglasi

Svojevremeno je Xuxa ispričala i jedan detalj o Peleu. Otkrila je koji dio njegovog tijela je najstrašniji kazavši da nikada nije vidjela nešto tako ružno.

"Nikada nisam vidjela tako ružno stopalo kao što je Peleovo, to je stvarno nešto užasno", kazala je Xuxa prije nekoliko godina.

No tu se nije zaustavila te je nastavila da opisuje stopala čuvenog fudbalera: "To je nešto najgore što sam vidio u životu."

Čuvena fotografija Peleovih stopala iz 1981. godine

Njihova veza nije okončana na najbolji način pa je možda i to razlog zašto manekenka svojevremeno nije pričala baš najljepše o fudbalskom asu.

"Mogu pričati o njemu jer on zna da ja uvijek pričam o stopalu, to je nešto najružnije što sam vidjela u životu", ponovila je Xuxa koja se sa 19 godina fotografisala za Playboy.

Oglasi

U vezi su bili od 1981. do 1986. godine, a Pele je tada maloljetnoj manekenki bio prva prava ljubav u životu.

Interesantno da je ova voditeljica svojevremeno bila u vezi i sa drugim velikanom brazilskog i svjetskog sporta pokojnim Ayrtonom Sennom.

Dirljiv oproštaj

Nakon što je potvrđena smrt ova 59-godišnjakinja se na dirljiv način oprostila od svog bivšeg partnera objavom na Instagramu.

"Marcia, Kely, Edinho, Jennifer, Joshua, Celeste, porodico, unuci, nećaci, Lucia… i svi koji su bili uz njega, moji nježni zagrljaji i neka se bol gubitka pretvori u lijepa sjećanja", poručila je ona.

Pele se 2016. oženio svojom trećom suprugom, japansko-brazilskom poslovnom ženom Marciom Aoki. Bila je 32 godine mlađa od njega. Upoznali su se 1980-ih, ali su se spojili tek 2008. Zajedno su bili do njegove smrti.

Brazilska legenda bio je otac sedmero djece. S prvom suprugom Rosemeri dos Reis Cholbi dijelio je kćeri Kely i Jennifer te sina Edinha Nascimenta.

Njegovi blizanci, Celeste i Joshua, stigli su 1996. u Assíria Lemos Seixas. Njegovo preostalo dvoje djece bilo je iz veze s Anizom Machado i novinarkom Lenitom Kurtz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti