Lineker "sahranio" svoju famoznu rečenicu o Nijemcima

Nakon pobjede Engleske

Lineker "sahranio" svoju famoznu rečenicu o Nijemcima

Admin Čaušević

Engleska je nakon duže od šest decenija pobijedila Njemačku na velikim takmičenjima. U osmini finala Evropskog prvenstva je bilo 2:0. 

Susret na Wembleyu je bio poprilično izjednačen, a presudila je bolja efikasnog Engleza koji su preko Raheema Sterlinga i Harrya Kanea stigli do pobjede.

Nakon ove utakmice Gary Lineker je odlučio da "sahrani" svoju famoznu rečenicu o Nijemcima i fudbalskoj igri u kojoj uvijek pobjeđuje Elf.

"Fudbal je veoma jednostavna igra u kojoj 22 igrača trče za loptom 90 minuta, a na kraju uvijek pobeđuju Nijemci", rekao je Lineker još kao igrač poslije poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva od Njemačke 1990. godine i to poslije penala.

Nakon što su Englezi pobijedili Nijemce nekada odlični napadač je odlučio da promijeni mišljenje i izgleda više neće spominjati ovu rečenicu.

"Mislim da je vrijeme da fraza 'Nijemci uvijek pobjeđuju' ode u krevet. Počivaj u miru'', napisao je Lineker na Twitteru.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, Njemačka je pri rezultatu 1:0 imala kolosalnu šansu preko Thomasa Mullera koji izašao sam pred protivničkog golmana, ali je iz idealne pozicije šutirao pored gola što je bio i presudni momenat susreta.

Top Komentari

saju701
Ovi Englezi su smjesni dobiju jednu utakmicu i nisu blizu finala i odmah eto ih hvalisanje mi ovo mi ono.Linekeru za vas je Njemacka fudbalska velesila.
1 0
JuventinoBK
Konačno i od tebe nesto pametno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi